HomeDe KwekerijParktuinMijn accountContact

   Park Graveland    Rhododendrons        

Park Graveland

Park Graveland is een weelde aan Rhododendrons die al in maart zijn eerste bloemen tentoon stelt. U ziet hier meer dan 500 van de mooiste soorten die wij voor u hebben verzameld in binnen en buitenland en ook komen er ieder jaar weer nieuwe soorten bij.
Het park is onderverdeeld in een bostuin met eikenbomen en diverse inheemse loofbomen zoals lijsterbes, hazelaar, els  en esdoorn. Hier tussen staan de grote hybride Rhododendrons zoals de catawbiense en de ponticum soorten.
In het dennenbos staan de species. Dit zijn bijzondere, meestal wilde soorten met opvallende bladeren en bloemen zoals de R. Rex
Ook hebben we een coniferen tuin,  hier staan naast de verschillende soorten Dwergconiferen de  Rhododendron yakushimanum en Azalea japonica. dit zijn laagblijvende Rhododendron soorten, die men vooral kan toepassen in de kleine tuin.
Vele staan op kleur bij elkaar of in een groep zoals de Hydriden en de Azalea soorten. De Rhododendrons zijn allemaal voorzien van een naambordje, behalve de soorten die op meerdere plaatsen staan.
           
Verder zijn er in het park vele soorten heesters, bomen, vaste planten en vakken met rozen. Zo is er altijd wel iets in bloei en valt er genoeg te genieten.
Ook wordt er nog druk gewerkt aan een aantal modeltuinen. Zo kunt u straks volop inspiratie opdoen voor uw eigen tuin.
Het park is in het voorjaar 2021  gesloten


park10
 images U kunt bij ons pinnen  

                 
 Copyright  Graveland 2022

        
Bezoek ons op

Home De Kwekerij Parktuin Mijn account Contact

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacybeleid
Webshop gemaakt met EasyWebshop