Park Graveland    Rhododendrons        

Rhododendronkwekerij


Het grootste gedeelte van Park Graveland bestaat uit de kwekerij. U kunt hier zelf zien hoe de Rhododendron wordt gekweekt in zo’n  200 verschillende soorten.
Dit gebeurt vanaf een klein stekje in de kas tot grote planten van zo,n 2 meter hoog.
Het kweken van rhodo,s is niet zo eenvoudig. Dit begint al bij de vermeerdering. De gangbare soorten worden  bij ons voornamelijk door stek vermeerderd. De bijzondere en yakushimanun soorten worden vaak geënt op de R. Cunningshams White. 
De planten die van onze kwekerij komen, zijn gekweekt op gezonde drentse grond en hebben dan ook een goed wortelgestel met een mooie donkergroene kleur. En altijd een goede aanslag met de gemengde zand - turf kluit.
Ook worden er veel Rhodo’s gekweekt in een pot
Dit heeft als voordeel dat de planten  in een samengestelde optimale voedingsbodem staan, en op tijd hun natje en droogje krijgen. En gedurende het gehele jaar in de tuin kunnen worden geplant
Soms krijgt de plant eenmaal in de tuin geplant bij de tuinliefhebber een terugslag. Dit kan worden voorkomen door bij het planten het plantgat te verbeteren met speciale Rhododendron grond.
De beste tijd om te verplanten is nog altijd van oktober tot half december en februari tot juni. In deze periode kunnen ook de planten met kluit worden geplant
Wij verkopen de Rhododendrons rechtstreeks van de kwekerij
De gangbare soorten hebben wij altijd genoeg op voorraad in verschillende maten van eén tot honderden stuks. Van de bijzondere en liefhebbers soorten meestal maar enkele of anders op bestelling, reserveer dan tijdig.
De planten kunnen bij ons afgehaald maar ook tegen een geringe vergoeding bezorgd worden door heel Nederland.
Openingstijden van de kwekerij zijn vrijdag en zaterdag van 09:00 tot 17:00
Voor de groothandel en hoveniersbedrijven kunnen wij een voorraadlijst op verzoek toesturen.
Mail naar Kwekerij Graveland en u krijgt hem zo spoedig mogelijk.

kwekerijDrijberseweg 23
9418TL Wijster
Nederland

06-55528308

Kaart weergeven
Webshop gemaakt met EasyWebshop